dimarts, 2 de juny del 2009

Assemblees de petites persones


Els i les nenes no són més que persones una mica més petites, amb una mica menys d'experiències i formació. La qual cosa és normal, l'experiènci i els coneixements, entre d'altres coses, impliquen temps.

Peró és vital per al seu procès de formació com a persones plenes l'experiència de decidir. Pendre decisions o no pendre'n peró en tot cas saber que la seva participació a la vida, ja sigui per acció o per omissió té unes conseqüències.

I és per aixó, que de la mateixa manera que les hem d'educar en el pensament crític, en la detecció d'injustícies i en la solidaritat també ho hem de fer en la democràcia. En la democràcia plena, real i participativa. Que decideixin que s'impliquin, que s'equivoquin, i que aprenguin.

Elles també saben coses, peró coses diferents. Doncs com a mínim que decideixin sobre aixó. No sobre si anar al dentista o al pastisser, aixó ja ho va descartar Plató, peró só sobre les coses que els hi impliquen i que estan a la seva alçada com diverses opcions de càstig o de premi d'avant els seus errors, o sobre jocs, colors, etc.



"les persones grans no entenen mai res, totes soles, i per als nens i les nenes és molt pesat haver-los de donar sempre explicacions i més explicacions"

-El Petit Príncep-

2 comentaris:

  1. Molt be victor el teu bloc, eh?, no sabia que en tenies un. Jo tambe estic pensant de fer-me'l.
    Apa, segueix brillant amb aquestes cosnideracions.

    ResponElimina