dissabte, 17 d’abril del 2010

No som eternes

José Antonio Marina se les dona de filósof i hi ha qui se'l prenen com a tal. Al seu únic llibre que he llegit ens fa una demostració del que és no entendre la história o fer-ne una interpretació no sols liberal sinó molt poc rigurosa.
Peró gràcies a aquesta lectura un bon professor de filosofia , parlant precisamnet d'aquest llibre, va escriure'm una d'aquelles frases que fan o ajuden a pensar.

"No som eterns i no podem perdre el temps en determinades coses" .
Totalment d'acord. No som eternes, i no podem dedicar-nos a llegir certa literatura que no va més enllà d'aixó, simple i sencillament literatura que ni ensenya ni fa pensar, ni mereix en el cas de les obres d Marina la categoría de "filosófic".
Per aixó no passa res si ens estalviem els milers de pàgines que omple Dan Brown, Ken Follet i companyia. No passa res. I si ens perdem a Marina tampoc passa res.

Lectura com a divertimento si, és clar, però millor alguna cosa que valgui la pena. I si volem anar més enllà de la bona estona, doncs endavant.
Peró tot plegat ve a referir als i les docents i educadores; que han de plantejarse molt bé que recomanen i que proposen llegir, perqué en el meu cas la lectura de Marina fou proposada-imposada per un docent i crec que va cometre un error. Hi ha lectures molt més interessants i molt més profitoses. No cremem les bones obres, i no difonem les que no s'ho mereixen.

No som eternes, i no podem perdre el temps en determinades coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada