dilluns, 18 de juliol del 2011

El personatge de la setmana


El personatge de la setmana és Paprika Steen.
És el personatge de la setmana al programa setmanal de Ràdio Trama. En la ràdio lliure de Sabadell en Luitxi i en Jaume condueixen un interessant, divertit i original programa sobre bandes sonores de cinema -i música de sèries i altres espais relacionats amb la pantalla-

Paprika Steen es danesa -de Dinamarca que no de Dània!*- i ha participat en 29 films i en dues pel·pel·lícules com a directora.
Apareix a Idioterne de Lars Von Trier realitzant un breu paper en el que representa a una possible compradora de la casa a la que viuen els "idiotes". Es tracta d'una pel·lícula Dogma, que forma part d'una trilogia dirigides per Trier. La primera peli de la trilogia és Rompiendo las Olas (títol en castellà) i l'última está protagonitzada per Björk i es titula Bailando en la oscuridad.

Paprika Steen també apareix a una altra film Dogma; La celebración (Festen, títol original). Fent el paper de la germana del protagonista, que és fill del homenatjat a la festa en qüestió que és un aniversari i ell -el fill- revelarà una trascendent informació. Es tracta de dues pelis molt interessants per a qui li interessi el cinema d'una altra manera.

De la tercera peli no en parlarem, ja que no l'he vist.

salut, petons i crispetes!



*Ho entendreu si escolteu el programa...
(I seleccionant l'enllaç amb el nom del personatge accedireu al Generació BSO corresponent!)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada