divendres, 24 de juny del 2011

Economia de la felicitat


Makarenko va parlar de la pedagogia de l'alegria. Bourdieu parla de l'economia de la felicitat. Pot sonar forçat, tant una com l'altra, però són paraules precises per anomenar cada una de les dues disciplines.
L'economia capitalista té en compte els costos i els beneficis, però no es mesuren els beneficis socials. Alló que no és calculable no entra en joc.
L'entrevista realitzada al sociòleg francès que apareix al documental La sociologie est un sport de combat* parla d'això i parla de com en ocasions -moltes- es demana a les sociòlogues que realitzin estudis sobre la violència a les escoles o a la societat. Peró cercant les causes de la violència sempre en l'univers de la violència, com diu el mateix autor, per contra de buscar-les en les condicions socioeconómiques.

Però al documental hi trobareu una mica de tot. Una mica e Foucault, una mica de Godard, una mica de Marx, una mica de Wolf i moltes altres miques.


*Un xic més avall en aquest mateix bloc, al post també de Bordieu hi trobareu els enllaços de megaupload de les dues parts del documental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada