dissabte, 11 de desembre del 2010

Construint exemples, posant noms.

Assolir determinades fites no és fácil. Sovint la idolatria ens ajuda en certa manera, a vegades el sencill exemple. "Seremos como el Che" criden les Pioneres cubanes. El Che si era un exemple - i és-, i com ha dit Santiago Alba amb un Che la humanitat en té prou -com en té prou amb un Sol-.
Peró altres necessitats necessiten esser exemplificades. Altres fites, altres idees, altres persones necesitem quelcom on mirar per a copiar, per buscar-cercar inspiració o millor dit referéncia.

En la lluita per l'emancipació personal i social hi ha terrenys amb bones petjades i podriem omplir llargues llistes de noms i cognoms nacionals i internacionals.
Peró encara hi ha terrenys practicament verges.

Hi ha una lluita que no té exemples, per no tenir no té ni nom.
La lluita per la superació del patriarcat és complexe i veu de idees, teories i dinámiques noves, innovadores i vanguardistes; com han de ser les bones idees. Sovint molts conceptes ens sonen estridents, incomprensibles, forçats i difícils.

Peró tornem a la qüestió dels noms, i dels exemples.
No hi ha líder ni exemple históric de la lluita per la... (vaja, que no se quin nom posarli a aquesta lluita...)

Nova masculinitat
Masculinitat alternativa
Masculinitat positiva
Masculinitat igualitaria

Nova? el temps és quelcom massa relatiu. No és m´çes que la mesura de la corrupció de totes les coses.
Alternativa, a què?
Positiva... La dicotmia bo-dolent no deixa de ser escassament descriptiva. seria com anomenar al socialisme economia positiva, que no deixa de ser veritat, peró sembla que és massa simplista. No afageix cap informació.
Igualitaria. Bé, hi ha tot un debat amb la igualtat en el feminisme també. Peró crec que demoment és el més adient. Nombrosos grups han utilitzat aquest mot "Homes per la igualtat"

Doncs la lluita per la masculinitat posotiva o igualitaria a més de no tenir nom, tampoc té noms. No tenim herois, ni liders, ni exemples. Poster perqué no tenim história. Potser perqué no tenim -Tenir o ésser?-, potser perquéno som.

1 comentari:

  1. Hay una asociacion por la igualdad de genero AHIGE, parece interesante...

    ResponElimina